• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Inspirujące historie kobiet osiągających sukcesy w biznesie.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, żeby oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się znacznie więcej na stronie internetowej wina. Wina mają dodatkowo niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Bo pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują sporo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Kliknij

2. Przeglądaj

3. Czytaj dalej

4. Dowiedz się teraz

5. Przejrzyj Jak tworzyć piękne ogrody na tarasach i balkonach?

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.